Vulkanus knivsliper

Vulkanus VG2 Professional Knivsliper
Vulkanus VG2 er en videreutvikling av en knivsliper vi alle kjenner og de fleste har liggende i kjøkkenskuffen, den med litt ru hjul som kniven dras imellom. Vulkanus Professional har ikke hjul, men «slipeflater» og vil derfor gi ett resultat som er nærmere en slipestein.

Vulkanus knivsliper
Kjøp Vulkanus knivsliper

Nå har jeg ikke prøvd VG2 Professional, men har såvidt prøvd en tidligere Vulkanusmodell, og komme med noen innspill.

Vulkanus knivsliperen gav ett bra resultat, ikke ekstremt skarpe kniver, men bra. Man kan godt sammenligne resultatet med en ny og fabrikkslipt «billigkniv» fra Ikea eller Clas Ohlson. Den sliper med andre ord kniven så skarp som de fleste er vant til fra en ny kniv og er fornøyd med.

Jeg hadde dessverre ikke tilgang på lærstropp da jeg prøvde den og jeg tipper at litt polering ville gjort knivene enda skarpere. Vulkanus polerer også men en lærstropp ville sannsynligvis gitt ett bedre resultat.

Den er forholdsvis rask å bruke, den er enkel å bruke og «alle» vil lykkes. Vulkanus utfører tre funksjoner den sliper, den retter eggen, d.v.s. vedlikeholder kniven som ett knivstål vil gjøre, og den polerer. Alt etter hvor du plasserer kniven i knivsliperen. Den gjør altså jobben til en slipestein, ett knivstål og en lærstropp .

Dessuten sliper den kniver som er sagtannet, som en brødkniv og den sliper alle kniver som har en slipevinkel mellom 11-21 grader. D.v.s. de aller fleste typer kjøkkenkniver.

En ting jeg er ørlite skeptisk til er prisen på «slitedeler». Jeg har såvidt prøvd Vulkanus og aner ikke hvor mange kniver en kan slipe før den er utslitt, men hele «slipestavene» må skiftes og det er forholdsvis dyrt, rundt 500,- med frakt. På en annen side koster en japansk «wetstone» gjerne 1500,- pluss så sammenlignet med dem er det ikke så dyrt.

For å konkludere: Dersom du er fornøyd med hvor skarp en ny Ikea kniv er og ikke vil bruke veldig mye tid på å slipe kniver kan du kjøpe en Vulkanus VG2. Om du vil lage Youtube videoer om hvor skarp kniven din er går du for en annen løsning.

Vulkanus knivsliper får du i flere varianter og prisklasser. Om du vil lese mer om/kjøpe/se hva andre mener om modellen trykker du på lenkene: Vulkanus VG2 Professional, Vulkanus Classic og Vulkanus VG2 i tre