Våtsliper

Slipe kniv med våtsliper

Våtsliper

HOLZMANN NTS 200 FLEX er en elektrisk knivsliper som er effektiv, d.v.s når du får litt trening med bruk av slipestøtten får du godt skarpe kniver på kort tid, og maskinen kan også brukes på sakser, verktøy som hoggjern og økser og til større kniver som kjøttøkser. Og den er heller ikke veldig dyr (like over 2000,- med forbehold om prisendringer)

Men, min erfaring at du ikke får fantastisk skarpe kniver med en elektrisk våtslipemaskin av denne typen (har ikke testet akkurat denne modellen, men kjenner typen sliper). Gode ja, men ikke helt der oppe. Om du bare skal slipe kokkekniver ville jeg gått for en annen løsning. Om du har behov for å slipe verktøy eller om du driver med kokkelering som sliter mye på knivene som partering av vilt er en våtsliper som denne ett godt alternativ. Jeg har limt inn en video under som demonstrere sliperen (riktignok en litt større modell i serien, men du arbeider på samme måte).

NTS 200 er en kniv sliper som har noen tilleggsfunksjoner som du vanligvis finner på dyrere modeller. «Lærbryneskive», d.v.s. skiven til høye brukes til å polere kniven eller verktøyet etter at det er slipt. Skivene kan roteres begge veier og en justerbar hastighet fra 30-150 rpm. (omdreininger pr. minutt)

I pakken følger det med vinkelmåler som gjør det mye letter å finne hvilken vinkel verktøyet er slipt i originalt og brynepasta som er slipepasta. Slipepasta bruker du når du polerer med «lærskiven»

Mer info om/kjøp HOLZMANN NTS 200 FLEX knivsliper