Guide for kniv

Guide for knivsliping

Slipeguide, guide for å slipe kniv

Kjøp slipeguide

Dette er en såkalt «guide» som du klemmer fast på kniven din og som hjelper deg å holde stabil vinkel i forhold til slipesteinen når du sliper.

Dette er nesten en favoritt for meg, den gir mye for pengene og gir meget bra resultat. Ulempen er at den bare «virker» på kniver med bredt blad (kokkekniv bladbredde ca 3,6 til 5 cm) og at du ikke kan endre slipevinkelen. Vinkelen på guiden er «perfekt» så det er ikke det som er problemet, men om kniven din er slipt med en annen vinkel, så kan du risikere å måtte ta bort ganske mye stål fra eggen før den begynner å bli skarp, og det kan ta tid. Når det er sagt så er det bare første gangen du bruker den du må gjøre det. Neste gang har du riktig vinkel og da vil kniven bli skarp etter noen ganske få «drag» over slipesteinen.

Mer info om/kjøp kniveguide til slipestein (ikke den på bildet for den er dessverre utsolgt)

Se Youtubevideo som viser hvordan slipe kniv med guide