Knivsliper

Slipe kniver, en personlig favoritt
Jeg har prøvd det meste for få kokkeknivene mine skarpest mulig og jeg har funnet en personlig favoritt. Det er “oppsettet” på bildet til venstre.

Med denne setter du en fast vinkel på “slipesteinen” og så hviler du baksiden av kniven i stativet. Deretter drar du steinen over i store ovale buer til kniven er skarp. 🙂 Vel det er ikke ganske så enkelt, du må bruke slipesteiner med ulike “finhet”, det følger fire med i pakken, og du må selvfølgelig slipe begge sider, og så kan du legge inn litt “trykk” nedover når du presser den mot eggen, men ikke når du drar den fra deg. Det er fem “forhåndsdefinerte” slipevinkler som er markert på stangen. Det er litt arbeidskrevende men resultatet blir meget bra.

Med mindre du har prøvd dette før så vet du selvfølgelig ikke hvilken vinkel du skal bruke. Det løser du med å tusje eggen på kniven du skal slipe (tusj følger med). Du legger deretter kniven i stativet og så prøver du deg fram med å dra slipesteinen forsiktig fram og tilbake, når du har en vinkel som gjør at du akkurat fjerner tusjen så har du riktig arbeidsvinkel.

Du finner knivsliperen her

Den varianten jeg bruker er strengt tatt en kopi, og en “simpel” modell, og jeg skal være så ærlig å si at grunnen til at jeg valgte den og ikke originalen er prisen. Modellen i linken over koster (med forbehold om prisendringer) like under 350,- med frakt og da slipper du moms og gebyr.

Jeg har limt inn en video nedenfor som viser det grunnleggende. (de 6 første minuttene er stort sett blabla, så begynn på ca 6 minutter om du vil spare litt tid.). Jeg har også skrevet en artikkel om knivsliperen tidligere for en annen nettside, du finner den her

Watch this video on YouTube.