Slipemaskin

Elektrisk knivsliper

Kjøp slipemaskin våtsliper for kniv

Kjøp slipemaskin

Denne slipemaskinen fra Einhell har to skiver, en “ru” og “tørr” som går fort og en saktegående våtslipeskive som brukes til å slipe kniver, hoggjern, sakser, økser og andre verktøy.

Jeg har hatt ettpar jobber hvor jeg har brukt veldig kniv, så det har blitt noen tusen runder med denne typen skive, og jeg føler meg langt fra “utlært” så det trengs mye trening før du mestrer den.

Fordelen er at det går raskt å få til en brukbar kniv, selv om den både har hakk og har nedslitt egg. Den kan dessuten brukes på alle typer kniver og en en del hageredskap og annet verktøy uten at du trenger å gjøre noen tilpassninger.

Jeg vil i utgangspunktet ikke anbefale denne typen knivsliper om det stort sett er kokkekniver du skal slipe. Har du behov for å slipe andre typer kniver, sakser, kniver til plenklipper eller driver litt med restaurering av ting som har rustet og trenger å pussen på så er den tørre skiven ideell. Da kan den godt inngå i verktøysamlingen din, og du kan bruke den til kokkekniven men ikke forvent perfekt resultat.

Mer info om/kjøp elektrisk slipemaskin